Historia

Yritys toimii maatilalla, jossa tehtiin sukupolvenvaihdos vuonna 1989. Tilan tuotantosuuntana oli viljanviljely. Perinteisesti talvisaikana hoidettiin ja hakattiin omia metsiä. Joka vuosi metsistä kertyi tukkipuuta, joka ei yhtiöille kelvannut. Sitä alettiin sahata omaan käyttöön ja myöhemmin myös myyntiin. Keväällä rahtisahuri saapui pihaan, tukit sahattiin laudoiksi ja lankuiksi, joita myytiin vuoden mittaan.

Vähitellen selvisi, ettei tämä ns. bulkkitavaran tekeminen ole kovin kannattavaa ja ajatus oman sahan hankkimisesta syntyi.

Yksi käännekohta tilalla oli vuosi 1995, kun Suomi liittyi EU:n jäseneksi. Tilalla siirryttiin luomuviljelyyn ja kävi myös selväksi, että sahaustoimintaa aletaan kehittää edelleen.

1998 hankittiin ensimmäinen oma saha, joka oli Woodmizer 40 -vannesaha. Päätös vannesahan puolesta syntyi ajatuksesta erikoistua ja panostaa laatuun.

Ensimmäinen kesä sahattiin taivasalla, mutta sen jälkeen rakennettiin sahahalli ja varastotiloja niin, että nyt on sahahallin lisäksi varastoja yli 1000 m² verran. 2000-luvulla saatiin käyttöön myös kuivaamo, joka auttaa merkittävästi puuseppäasiakkaiden palvelemisessa. Vuonna 2008 saha vaihdettiin uuteen Woodmizer LT 70 -sahaan, jossa on monia sahausta helpottavia parannuksia entiseen vielä hyvin toimivaan sahaan nähden. Nykyisin käytössä on myös särmäsaha ja halkaisuvannesaha kuivalle puulle.

Puutavara Eero Koskela • puh. 0400-183448 • Rahikontie 173, 07500 Askola